Cine suntem noi?

Ca început de discuție aș vrea să prezint mai jos un mesaj pe care l-am folosit mai demult pentru a face o rezervare la Cuibul de la Mare. Din păcate nu aveau liber 🙂 dar mi s-a părut o descriere potrivită pentru stadiul în care ne aflăm atât eu cât și partenera mea de drum, Adela:

Ioan și Adela – amândoi lucrând în Cybersecurity și obosiți de viața de oraș. Căutăm un loc în care să ne reîncarcăm peste weekend … ”

Asta a fost înainte să ne găsim proiectul. Acum suntem „Ioan și Adela – mergând pe drumul spre fericire, oricare ar fi acela.” Doi tineri ce s-au întâlnit în București, veniți din Reghin (eu) și Craiova (Adela) și care își trăiesc visul de a avea posibilitatea de a investi în direcția simțirii noastre. Și ne simțim onorați.

Sufletul nostru ne-a îndreptat către a căuta un loc, un pământ al nostru, unde să ne regăsim pe noi înșine în sânul naturii. Am tot căutat și a fost frumoasă căutarea. Toate visurile pe care ni le-am făcut și toate proiecțiile pe care mintea ni le-a furnizat au devenit irelevante în momentul în care am găsit locul acesta. Și au fost multe lucruri care ar fi putut să ne aducă spre alt loc. Dar nu, am ajuns aici. Eu consider că el ne-a găsit pe noi. Noi am fost doar puțin mai receptivi, cel puțin în acea perioadă.

2020 Iarna
Vedere de ansamblu Poiana Cristian pe time de iarna.

4500 metrii pătrați de liniște, de simțire în afara timpului așa cum îl percepem în mod normal, un loc ca oricare altul din/în sufletul naturii: divers ca imagine și uniform în simțire.


Triluri la Proiectul de Suflet 16.05.2021
Primăvara a venit la Pădure – 16 Mai 2021

De când ne-am găsit, viața mea, a noastră, și-a schimbat focusul pentru a îngloba acest Proiect de Suflet, această idee care a izvorât de undeva din interior, nevoia de a sta pe pământ, între copaci, pe un loc care ne cunoaște și pe care îl cunoaștem. Acesta este locul în care simțim că putem fi creativi, că putem să ne exprimăm trăirile ce le-am pregătit pe parcursul vieții.

Primăvara a venit la Pădure – 16 Mai 2021
  • Planul nostru este să creăm un spațiu, în pântecul pădurii, în care vizitatorii noștrii să poată să revină la gândurile lor cele mai intime, să se regăsească pe ei înșiși într-un loc în care individualitatea este apreciată și comunitatea respectată. Acest spațiu să fie Casă pentru noi și pentru voi, unde expresia Mi casa es su casa! nici nu trebuie menționată, unde definiția spațiului este ca mediu comun, unde singurele restricții sunt cele impuse de calitatea noastră de oameni și unde cei din jurul tău sunt de o minte cu tine.

Cunoașterea menționată anterior, dintre noi și acest petec de pădure, a început din păcate cu o pauză, cu o perioadă de contemplare cauzată în principal de această perioadă interesantă din istoria societății umane. Un moment ca nici un altul în istoria omenirii, nu la fel. Un moment care a creat atâtea momente ce doar șansa le-ar fi putut creat. Nu cred că cineva putea să prevadă în detaliu cum va arăta viața noastră după aproape un an de restrângeri a dreapturilor și opțiunilor noastre de viață.

Am profitat totuși de această perioadă, așteptând primăvara pentru a putea începe munca fizică, și am pictat în imaginație imaginea proiectului nostru, ceva mai jos în timp. Mintea este o unealtă extraordinară dacă este folosită pentru a ne imagina lucruri frumoase, care să învelească și îmbunătățească viața noastră și a oamenilor din jurul nostru.

Acesta este drumul și vă chemăm cu noi în această experiență. Îmi doresc să duc cu mine oamenii atât în călătorii reale, locuri în care ne aflăm fizic, cât și locuri din interiorul nostru la care să ne amintim să ne întoarcem. Și aici începe călătoria …

To be continued ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *