Reprezentativ

Proiect Episoade Educative pentru copii

  • Acest proiect este unul ce l-am visat de destul de mult timp deja, o parte din procesul de a da înapoi societății cât pot. În scopul ăsta, am considerat întotdeauna că dacă poți face ceva să ajuți, atunci pune mâna și fă 🙂 …. și deci ne aflăm aici. Planul este să dezvolt o platformă unde copiii pot să învețe prin amuzament și înțelegere ce se bazează mai mult pe sunet decît pe cuvânt în sine, dar și cuvinte alese, puse într-un șir care să trezească simțirea interioară a copiilor și adulților deopotrivă.
Vă invit să ascultați episodul introductiv din seria Episoade Educative pentru copii, fiind urmat îndeaproape de primul episod din serie, numit simplu Forța Cinetică în mașină:
Audio: Episodul 1 Forța cinetică în mașină – 23.04.2021
Audio: Episod Introductiv Episoade educative pentru copii – 23.03.2021

Voi continua cu următoarele episoade și le voi urca în acestă pagină și ne vedem în alte serii între timp, prima fiind o chemare la idei pentru Proiectul de Suflet, proiect în care eu și Adela vrem să oferim șansa unor oameni cu un plan, să îl pună în aplicare la noi în pădure și să facem ceva Fain Împreună!

Și ca coockie (prăjiturică pentru cine preferă limba maternă 🙂 ) vă ofer un sneak peak la o parte dintr-un desen ce va face parte dintr-un vernisaj și un proiect mai mare ce va avea tricouri și alte obiecte personalizate cu sigla Proiectul de Suflet (PDS), create pentru a ne ajuta mintea să se liniștească și să simțim Pacea. Vă mulțumim pentru că ne priviți, ne citiți și sunteți alături de noi! Să ne vedem cu bine! Doamne ajută! 🙂

Desen: Procesul Alegerii Asana(e)

Referințe:

Kinetic energy in Phisics: https://en.wikipedia.org/wiki/Kinetic_energy

Asans – Yogic postures in Hatha yoga: https://en.wikipedia.org/wiki/Asana

Commentarii – Episoade Educative pentru copii

Devoțiuna e Acceptare - Asana(e) - Desen creion
Devoțiuna e Acceptare – Asana(e) – Desen creion

audio cine suntem noi copii desen Devoțiuna e Acceptare – Asana(e) – Desen creion Episoade Educative pentru copii plantăm Procesul Alegerii – Desen creion Proiectul de suflet pădure sunet

Reprezentativ

Cumpărăm pădurea înapoi!

Chiar de luăm un singur Brad,
Chiar de luăm un singur Fag,
Fiecare om trebuie să aibă grijă,
De cel puțin un petec verde de pe Pământ.

După cum zic Bătrânii, cu primul e mai greu.
Următorii copaci or să fie,
Doar perpetuarea acțiunii actului inițial.

Dacă reușim să plantăm măcar un copac în conștiința noastră, vom culege roadele tuturor pomilor și copacilor, pe rând.

Și acum subiectul 😊
Ultimele zile au fost ca un râu năprasnic, când eram pe val, când simțeam că poate nu sunt pregătit de situația care mi se arăta.
Împreună cu Adela am decis să investim într-o idee Verde, cât om putea de Verde. Așa că am dat iama pe la Bănci și am rezolvat finanțarea pentru achiziția unei porțiuni de pășune împădurită într-una dintre cele mai frumoase zone ale țării (Google Maps) unde am găsit 4500 metrii pătrați de fericire care ne așteapta.
Și așa am mai făcut un pas spre finalizarea Proiectului de Suflet, cel în care am investit Împreună mai mult decât oricând. Am pus pe foc mic restul proiectelor imobiliare care ne zugrăvesc Visele și plănuim ceva Fain.

Mai multe în episoadele următoare 🙂 …

Reprezentativ

Cine suntem noi?

Ca început de discuție aș vrea să prezint mai jos un mesaj pe care l-am folosit mai demult pentru a face o rezervare la Cuibul de la Mare. Din păcate nu aveau liber 🙂 dar mi s-a părut o descriere potrivită pentru stadiul în care ne aflăm atât eu cât și partenera mea de drum, Adela:

Ioan și Adela – amândoi lucrând în Cybersecurity și obosiți de viața de oraș. Căutăm un loc în care să ne reîncarcăm peste weekend … ”

Asta a fost înainte să ne găsim proiectul. Acum suntem „Ioan și Adela – mergând pe drumul spre fericire, oricare ar fi acela.” Doi tineri ce s-au întâlnit în București, veniți din Reghin (eu) și Craiova (Adela) și care își trăiesc visul de a avea posibilitatea de a investi în direcția simțirii noastre. Și ne simțim onorați.

Sufletul nostru ne-a îndreptat către a căuta un loc, un pământ al nostru, unde să ne regăsim pe noi înșine în sânul naturii. Am tot căutat și a fost frumoasă căutarea. Toate visurile pe care ni le-am făcut și toate proiecțiile pe care mintea ni le-a furnizat au devenit irelevante în momentul în care am găsit locul acesta. Și au fost multe lucruri care ar fi putut să ne aducă spre alt loc. Dar nu, am ajuns aici. Eu consider că el ne-a găsit pe noi. Noi am fost doar puțin mai receptivi, cel puțin în acea perioadă.

2020 Iarna
Vedere de ansamblu Poiana Cristian pe time de iarna.

4500 metrii pătrați de liniște, de simțire în afara timpului așa cum îl percepem în mod normal, un loc ca oricare altul din/în sufletul naturii: divers ca imagine și uniform în simțire.


Triluri la Proiectul de Suflet 16.05.2021
Primăvara a venit la Pădure – 16 Mai 2021

De când ne-am găsit, viața mea, a noastră, și-a schimbat focusul pentru a îngloba acest Proiect de Suflet, această idee care a izvorât de undeva din interior, nevoia de a sta pe pământ, între copaci, pe un loc care ne cunoaște și pe care îl cunoaștem. Acesta este locul în care simțim că putem fi creativi, că putem să ne exprimăm trăirile ce le-am pregătit pe parcursul vieții.

Primăvara a venit la Pădure – 16 Mai 2021
  • Planul nostru este să creăm un spațiu, în pântecul pădurii, în care vizitatorii noștrii să poată să revină la gândurile lor cele mai intime, să se regăsească pe ei înșiși într-un loc în care individualitatea este apreciată și comunitatea respectată. Acest spațiu să fie Casă pentru noi și pentru voi, unde expresia Mi casa es su casa! nici nu trebuie menționată, unde definiția spațiului este ca mediu comun, unde singurele restricții sunt cele impuse de calitatea noastră de oameni și unde cei din jurul tău sunt de o minte cu tine.

Cunoașterea menționată anterior, dintre noi și acest petec de pădure, a început din păcate cu o pauză, cu o perioadă de contemplare cauzată în principal de această perioadă interesantă din istoria societății umane. Un moment ca nici un altul în istoria omenirii, nu la fel. Un moment care a creat atâtea momente ce doar șansa le-ar fi putut creat. Nu cred că cineva putea să prevadă în detaliu cum va arăta viața noastră după aproape un an de restrângeri a dreapturilor și opțiunilor noastre de viață.

Am profitat totuși de această perioadă, așteptând primăvara pentru a putea începe munca fizică, și am pictat în imaginație imaginea proiectului nostru, ceva mai jos în timp. Mintea este o unealtă extraordinară dacă este folosită pentru a ne imagina lucruri frumoase, care să învelească și îmbunătățească viața noastră și a oamenilor din jurul nostru.

Acesta este drumul și vă chemăm cu noi în această experiență. Îmi doresc să duc cu mine oamenii atât în călătorii reale, locuri în care ne aflăm fizic, cât și locuri din interiorul nostru la care să ne amintim să ne întoarcem. Și aici începe călătoria …

To be continued ….

Putem!

Poți să (te) faci ce vrei tu,
Poți să devii cine vrei tu,
Dar întâi trebuie să te trezești.

Visul ne fură privirea,
Ne ține atenți la tot și nimica,
Dar doar fără visare vedem viața.

Este atăt de ironic că ne înconjoară viața în aproape toate locurile în care mergem și totuși nu o vedem decât când suntem prea obosiți să ne menținem singuri șarada. Când prioritatea este supraviețuirea, corpul pune piciorul în prag și ne aduce Pe Pământ.

De îndată ce invățăm să vedem, de îndată ce ființa noastră se trezește la realitatea naturală, devenim permeabili învățăturilor stocate în ADN-ul nostru. Atunci reușim să știm și să facem lucruri pe care nu le-am învățat niciodată fizic să le facem dar pe care le-am experimentat totuși intim prin amintirea străbunească. Prin această amintire ne vin planurile realității direct de la sursa. Direct de la proiectantul acestui sistem nemaipomenit care este toată Viața pe Pământ. Nu va exista niciodată nimic mai complet și complex decăt natura însăși pentru că ea este o copie fidelă a tuturor proceselor materiale dar la o scară ce tinde a fi infinit mai mare sau mai mică (scară universală și respectiv scară cuantică).

Oamenii de știință de pe tot cuprinsul Globului se vor trezi în același timp la această realizare și nenumărate soluții tehnice se vor găsi pentru fiecare problemă pe care omenirea s-a căznit să le rezolve de-a lungul veacurilor.

Și de fapt doar o să își amintească Planul. A știi va deveni la fel de important ca a gândi sau vice versa. Aștept în liniște și zbucium acel moment spectaculos în care fiecare om își va produce tot ce are nevoie sau va împărtăși rodul munci lui direct pe obiectele necesare pe care nu este pregătit să le creeze. Și vice versa 🙂

Toți de mână PUTEM ORICE!